ELT-Global Education

Think Education, Act Global!

Neticheta: reguli de optimizare a comportamentului în procesul comunicării virtuale

Formator: Theodora Ene, lector universitar doctor
Locatie: Bucuresti, Str. Prof. Dr. Ion Athanasiu nr. 8, sector 5
Data: 04/16/2016 10:00am
Descriere:

Descriere:
Cursul se adresează cadrelor didactice din sistemul de învățământ preuniversitar și universitar dar și tuturor persoanelor interesate de îmbunătățirea comunicării electronice prin respectarea codului social online.

Ne găsim într-o perioadă în care dezvoltarea Internetului și proliferarea noilor tehnologii informaționale și comunicaționale au schimbat viața cotidiană a fiecărei persoane, modul de comunicare, posibilitățile de exprimare dar și capacitatea de înțelegere a lucrurilor. În prezent, cadrele didactice sunt conștiente de beneficiile educaționale ale utilizării Internetului și deja o parte dintre acestea utilizează resurse online în designul programelor de curs.

Pe de altă parte, utilizarea Internetului presupune mai mult decât simpla accesare a unui motor de căutare în vederea identificării unor surse bibliografice. Internetul pune la dispoziția internautului și oportunități de colaborare cu instituții similare. Dar pentru ca aceste oportunități să se transforme în proiecte comune, trebuie ca și procesul de comunicare să fie eficient.

Pot exista circumstanțe în care comunicarea să fie deficitară și mesajele prost înțelese ca urmare a necunoașterii sau neînțelegerii regulilor de etichetă electronică.

Obiectiv:

Familiarizarea cursanților cu principiile etichetei electronice (netichetei);
Cunoașterea și asimilarea regulilor de comportament online;
Identificarea situațiilor de comportament virtual riscant;
Diseminarea de informații și însușirea de deprinderi de lucru privind comunicarea electronică.

Tematică dezbătută la curs:

Introducere privind termenii utilizați în comunicarea electronică
Principii fundamentale ale conduitei sociale electronice
Optimizarea comunicării virtuale
Reguli de conduită în comunicarea via telefoane mobile, e-mail și rețele de socializare

Competențe însușite de cadrul didactic, în urma parcurgerii acestui curs:

Atenție în procesul de comunicare
Aprofundarea abilităților de comunicare în scris
Managementul informațiilor
Dezvoltarea de competențe digitale

Durată: 3 ore

Data: 16 aprilie 2016, intre orele 10.00 – 13.00

Locatie: Bucuresti, str. Prof Dr. Ion Athanasiu nr. 8, sector 5, la sediul Centrului educational Global Education

Pret: 125 lei

Oferte speciale:
85 lei/ participant – pentru inscrierile pana miercuri, 6 aprilie 2016.
65 lei/ participant – pentru inscrierea grupurilor de minim 4 persoane din cadrul aceleiasi institutii
90 lei/ participant – pentru inscrierea la ambele cursuri sustinute de Theodora Ene

Formator: Theodora Ene – licenţiată în asistenţă socială, lector universitar doctor la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Este directorul Centrului de Cercetare şi Inovaţie în Servicii Sociale (CCISS), organizat în cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea din Bucureşti si membru al Comisiei de Avizare si Atestare a Colegiului National al Asistentilor Sociali.

Predă Managementul Proiectului de Asistență Socială, Introducere în Managementul Resurselor Umane;  Managementul voluntariatului și responsabilitate socială corporatistă, Inițiative private în asistență socială, Managementul și evaluarea programelor sociale, Laborator Coaching & Mentoring.

Este autor şi coautor de studii, cercetări şi prezentări la conferinţe internaţionale pe teme legate justiţie penală, probaţiune, formare profesională, resurse umane etc.  A participat în calitate de expert în diferite proiecte naţionale şi internaţionale pe teme legate de domeniul probaţiunii, justiţiei penale, servicii sociale şi organizarea sectorului neguvernamental.  A publicat: Website-ul corporatist – instrument de promovare a culturii organizaționale (2013),  The Romanian Police: an Achievement in Democracy (coautor, 2010), Romanian Child Welfare Reform: Perspectives from the Field (coautor, 2002). A realizat traduceri de specialitate:  Malcolm Payne – Teoria modernă a asistenței sociale (2011) R. Bohm & K. Haley – Justiţia Penală – o viziune asupra modelului american (2002), etc.
Participant în calitate de expert în mai multe proiecte POSDRU și ca membru de echipă într-o serie de proiecte de cercetare naționale și internaționale. Participant în calitate de autor și co-autor de lucrări științifice la conferințe naționale și internaționale.

Acceseaza videoclipul de la lansarea cartii Web site-ul corporatist – instrument de promovare a culturii organizaționale, autor Theodora Ene, din cadrul Salonului International de Carte Stiintifica si Didactica, Chisinau, Biblioteca Stiintifica Centrala